Tidigare Utställning 08 dec–15 feb
Anton Hedberg

Sjuhärad från ovan

Anton Hedberg är född och uppvuxen i Äspered, två mil öster om Borås. Intresset för film och fotografi har funnits hos honom sedan barndomen då hans far ibland spenderade tid med barnen och en super-8 kamera för att skapa små och roliga animerade filmer.

Som nittonåring sökte han jobb som fotograf på Borås Tidning, men fick det inte. Han blev reporter istället och har sedan dess varit företaget troget i en lång rad olika roller – men alltid med kameran nära till hands.

Det var i rollen som redaktör för rörlig bild som Anton för första gången kom i kontakt med den flygande kameran – drönaren. På redaktionen insåg man snabbt att detta redskap var mycket mer än leksak. Plötsligt kunde man visa översvämningar, bränder, stora byggprojekt och små orter ur ett helt nytt perspektiv.

Efter hand utvecklades även en tanke hos Anton om att skapa en annan typ av bilder än de som kopplas till ett specifikt ämne eller en händelse.

2017 sökte Anton ett stipendium från Tore G Wärenstams stiftelse för att få möjlighet att fotografera fritt med sin drönare runt om i Sjuhäradsbygden. Ansökan beviljades och kom att bli utställningen Sjuhärad från ovan.