Lördag 18 maj 2024 kl 16.00

Pingstafton – Grande finale med klarinettensemblen

Välkommen till en hänryckande pingstaftonskonsert med klarinettensemblen.

Klarinettensemblen har framträtt sedan 2017 med varierande storlek och besättning, ibland förstärkt med basfiol (kontrabas) och trumset, från ett halvt till ett helt dussin musiker. Klarinettstorlekarna varierar från essklarinett, ett antal Bb-klarinetter, till alt- och basklarinett.

Ingvar Johansson (“Viskaforsmusiken” och grundare av kören Women Men) och ensemblens ledare och initiativtagare Jan Enberg har för ensemblen arrangerat mer än femtio arrangemang var, allt från “Blommig falukorv” till “Ave Maria” av Piazzolla och Verdi. En stor del av repertoaren är lättsam underhållningsmusik, och just det är vad som Wärenstams publik kommer att få njuta av på pingstaftonen: Taube, Färnlöf, Norlén, Ågren och mycket mer.

Genom åren har ensemblen gett egna konserter, bl a i Carolikyrkan med sångsolister och Carl-Gustaf Ekström som dirigent, men även samarbetat med Ängelholms klarinettensemble liksom ett pågående d:o med klarinetterna i HvMk Göteborg. Pingstdagen är numera vikt för kustbefolkningen i Styrsö församling när Klarinettensemblen underhåller på Känsö, i samarbete med Amf 4, FM (Försvarsmakten).

Medverkande

Markus Wik – essklarinett
Lars Hjelm – Bb-klarinett
Anders Lundquist – Bb-klarinett
Viktor Svedholm – Bb-klarinett
Johanna Karlsson – Bb-klarinett
Bengt Kvarpe –  Bb-klarinett
Elinor Andersson – altklarinett
Jan Enberg – basklarinett
Jan Olofzon – trumset

Tid: Lördag 18 maj kl 16.00

Fri entré