16 september 2023 kl 16.00

Kapitel – En audiovisuell folk/jazzkonsert

De unga medlemmarna i bandet Kapitel träffades på Skurups folkhögskola för snart två år sedan och har sedan dess spelat mycket tillsammans. Numera är de utspridda på olika musikhögskolor i både Sverige och Norge, men träffas återigen för en spännande konsert på Wärenstams.

Bandet bjuder på en audiovisuell konsert där skandinavisk folkmusik får möta egenkomponerade låtar och där video/bildkonst får möta musiken i rummet. Två medlemmar är folkmusiker och två är jazzmusiker, så även improvisation får lov att möta det arrangerade.

Stina Huldén, sopransaxofon
Albin Söderbäck, piano
Nikolaj Steensbæk Jørgensen, elbas
Gustav Tornberg, trummor

Tid: 16 september kl 16
Fri entré

Nikolaj
om bandets projekt

For tiden eksperimentere vi i Kapitel meget med forskellige medier. Hvordan kan vi bedst kommunikere/udtrykke det vi har på hjerte? Her er nogle eksempler på det vi arbejder med.

Dans: For at en dans skal gå godt, må musikken orientere sig i de dansene og spille sammen med dem. Vi er interesserede i dialog og kommunikation mellem kunstneriske verdener, så derfor fors0ger vi os her med at danse en dansk s0nderhonning over en svensk slängpolska

Video: Naturen er vigtig for os i projektet, og vi retter os mere og mere efter den. Her har @rasmusrygaarddrastrup lavet en dokumentar om norske moser, som vi har klippet i og spiller sammen med.

Illustrationer: Selvom vi er begyndt at udforske andre medier end de abstrakte illustrationer, har de en umiddelbar virkning på musikken. At noget abstrakt, pludselig bevreger sig i takt med musikken, gør pludselig både musikken og illustrationerne konkrete, og giver os en mulighed for at sanse musikken på en ny, kalejdoskopisk måde.