2 december 2023 - 21 januari 2024

Wärenstams fyller 5, firar med 4 x Ingvarsson

I december välkomnar vi de här fyra konstnärerna: Jarl Ingvarsson, Marie Capaldi, Sunniva Ingvarsson och Hedvig Ingvarsson.

Hedvig Ingvarsson,  är född 1994 i Borås och studerar konst på Konstfack i Stockholm. Hon beskriver sitt konstnärskap som “ett intresse för bilders relation till kollektiva minnen och måleriets möjliga meningar däri”

Sunniva Ingvarsson, född 1994 i Borås, har en masterexamen vid Konstfack i Stockholm 2023. Vid sin examensutställning blev hon omnämnd för sitt ”atmosfäriskt rumsliga måleri.”

Marie Capaldi, född 1958 och bosatt i Sparsör, utbildad på Valands konstskola tycker att de bästa målardagarna är när “jag har målat något som jag inte visste att jag ville hitta. Det är mystiskt. Att vara beredd och invänta miraklet med penseln full av färg.”

Jarl Ingvarsson, född i Eritrea 1955, bor och arbetar i Sparsör. Han är utbildad på Kungliga konsthögskolan i Stockholm 1978–1983  och har som konstnär ägnat sig åt “ett rått, figurativt måleri, som uppkäftigt tagit spjärn mot den i internationella sammanhang dominerande minimalismen och konceptkonsten.”

Vernissage: 2 december

 

 

 

 

Foto: Anna Sigge