Stängt tills vidare pga rådande situation med covid-19

Maurits Ylitalo o Patrik Norström

Maurits Ylitalo förknippas ofta med en lekfull stil och en färgstark berättarlust. “I konsten finner jag en djupare mening. Ett försök att förklara. Att återuppbygga och hitta identitet. Att finna glädje och tröst. En intressant resa som förhoppningsvis varar livet ut.”
2010 tilldelades han det prestigefyllda Beckers konststipendium. I juryns motivering står bland annat: ”Maurits Ylitalo är en konstnär som ledigt väver samman komplexa berättelser i måleri, akvarell, collage och teckning. Med sina intrikata världar som både blandas och beblandas söker sig Ylitalo in i djupet av sin egen fantasi och skänker oss så ett rikt, och ibland absurt, rum i vilket allt tycks möjligt: landskap möter myt och lek. Maurits Ylitalo tilldelas Beckers konstnärsstipendium 2010 för denna sin förmåga, att ur sitt inre väcka vår blick för något som vi aldrig tidigare varken skådat eller känt – han ger oss en inblick i konstens magi.”

Patrik “Nosse” Norström föddes i Borås 1966, utan armar och målar med sina fötter. Han har tillsammans med en BFA & Industridesign-examen från Columbus College of Art & Design.

Han beskriver sig själv som målande och skulpterade konstnär som alltid utmanar omgivningen och sig själv. Möter sina rädslor och sett svåra och oövervinnliga saker som roliga projekt som bara måste genomföras med största målmedvetenhet, uthållighet till sista dropparna, blod, svett och tårar. ”Life is Love – Love Life.”

Konsten ser så lätt ut, komplexa former lekfulla linjer i olja, trä- och sten-skulpturer trygga i sitt uttryck.

”Ibland ett vardagligt ting som skor eller jeans”

Ett ansikte där andra har missat dess skönhet. Varierande tekniker och mycket personliga.

Verken är starka, de tar plats i rummet, bjuder till dialog.