9 mars - 21 april 2024

Det stora missförståndet – Doris Apelqvist

Vernissage lördag 9 mars kl 12-16.00
Invigning kl 12.30
Mingel med bubbel och snacks

Performance med Doris band Isterband kl 13.30

 

Doris Apelqvist är född och uppväxt i Borås och studerar på Kungliga konsthögskolan i Stockholm, där hon är inne på sitt andra år.

“Under mitt 22-åriga liv har jag testat många olika uttryck och tekniker, men de medier jag jobbar främst med är måleri, skulptur, textil, videoverk och musik. Det senaste halvåret har jag fokuserat på måleriet.

Mina verk är baserade på en improvisatorisk och intuitiv process där nyfikenheten leder mig framåt – det som händer när man släpper på tyglarna. Jag jobbar med teman som identitet, frihet, vardagliga spaningar och kontraster. Detta kan ta form i impressionistiska/naivistiska tavlor med tjocka lager färg, pennor och oljekritor eller groteska skulpturer i fogskum, lera och syntetiskt hår.

Utöver ovanstående är musik och ljud en stor del av mitt konstnärskap. Jag spelar bas i några olika bandkonstellationer men oftast skriver jag och spelar in trummor, bas, gitarr, synt, sång och diverse andra instrument på egen hand och var för sig. Det är smidigt att kunna göra detta själv då jag ofta vill addera musik till video, installation eller performanceprojekt.”

 

“Det finns potential i Doris Apelqvists hantverksskicklighet, humor och vilja att röra om. Det når bara inte hela vägen fram än.” skriver BT i sin recension av utställningen

 

Vernissagebilder: foto Per Blanck