Kommande Utställning 02 jan–31 jan
Måleri, glas och foto

Ann-Sofie Claesson, måleri, Jolanta Nowaczyk, måleri, Marianne Abelsson, glas och Titti Dufva foto

Jolanta Nowaczyk

Konsten är en del av mig och utvecklas med mig. Det är mitt enda arbete. Jag jobbar med färg och form och försöker fånga det osagda. Oljemåleriets textur som ibland är som kött gillar jag. Måleriet är att finna sig själv.

” Every good artist paint what he is ” Jackson Pollock

 

Marianne Abelsson

-designer och konstnär, bor och verkar i Borås.

Glas och foto är det jag mest ägnar mig åt just nu. Att fånga ett uttryck eller en händelse med hjälp av glasets skiftande egenskaper är oerhört spännande. Jag tycker om brytningen med ljuset och transparensen i glaset, men det är alltid en utmaning att jobba med det eftersom det är svårt att styra över resultatet. Glaset upphör aldrig att fascinera.

Ann-Sofie Claesson

I Ann-Sofie Claessons konstnärskap är allmängiltiga ämnen som tid och minne, identitet och släktskap centrala och återkommande. Claesson utgår från svartvita fotografier oftast tagna av hennes avlidne farfar. Hon har under en längre tid återvänt till bildarkivet och bearbetat det genom att kombinera måleri med olika bildmedier och uttryck. Verken tycks förankrade i existentiella frågeställningar om liv och död och tjänar som en påminnelse om tidens förgänglighet.

Claesson är född 1992 och verksam i Fritsla. Hon har studerat vid Bildkonstakademin i Helsingfors, Akademin Valand i Göteborg samt Dômen Konstskola. Tidigare har hon bland annat ställt ut på Galerie Forsblom, Flaménska Galleriet, Göteborgs konstförening och Liljevalchs vårsalong.

 

Titti Dufva

Jag försöker fånga vardagen omkring mig ute på gatan och ge det en känsla som vi känner igen. Vemod och ensamhet är ofta framträdande i mina bilder.