Tidigare Utställning 28 aug–03 okt

Ann-Sofie Claesson, Jolanta Nowaczyk & Marianne Abelsson

Ann-Sofie Claesson

I Ann-Sofie Claessons konstnärskap är allmängiltiga ämnen som tid och minne, identitet och släktskap centrala och återkommande. Claesson utgår från svartvita fotografier oftast tagna av hennes avlidne farfar. Hon har under en längre tid återvänt till bildarkivet och bearbetat det genom att kombinera måleri med olika bildmedier och uttryck. Verken tycks förankrade i existentiella frågeställningar om liv och död och tjänar som en påminnelse om tidens förgänglighet.

Ann-Sofie bor och verkar i Fritsla

 

Jolanta Nowaczyk

“Med kombinationen av oljans fantastiska egenskaper och min förmåga att måla skapar jag konst som berör och fångar det osagda. I varje tavla finns en anknytning till vår fantastiska natur med dess styrka och vad den betyder för oss människor. Min ambition med varje verk är att ge beskådaren utrymme till egna tolkningar och reflektioner.”

Jolanta är en utbildad inom traditionellt måleri på konsthögskolan i Poznan , Polen och har sedan 2014 arbetat som konstnär på heltid. Hennes konst säljs både nationellt som internationellt.

 

 

 

 

Marianne Abelsson

“Glas och foto är det jag mest ägnar mig åt just nu. Att fånga ett uttryck eller en händelse med hjälp av glasets skiftande egenskaper är oerhört spännande. Jag tycker om brytningen med ljuset och transparensen i glaset, men det är alltid en utmaning att jobba med det eftersom det är svårt att styra över resultatet. Glaset upphör aldrig att fascinera.”

Marianne är designer och konstnär, bor och verkar i Borås.

 

 

 

 

 

 

Utställningsbilder – foto Per Blanck